دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با نواف سلام + عکس عراقچی: از تلاش‌های دولت و ملت لبنان برای اخراج اشغالگران حمایت می‌کنیم حمله اوکراین به پل کریمه با ۱۱۰۰ کیلو ماده منفجره سنای آمریکا لایحه تحریم روسیه را بررسی می‌کند دیدار ۶ سفیر جدید ایران با پزشکیان پسکوف: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست رئیس جمهور لبنان: مایل به تقویت روابط با ایران هستیم سفیر ایران در ونزوئلا استوارنامه خود را تقدیم مادورو کرد دیدار عراقچی با رئیس جمهور لبنان قالیباف: ایران و کوبا هدف، دوست و دشمن مشترک دارند زلزله ۶.۲ ریشتری مناطق مرزی ترکیه و یونان را لرزاند ادعای شورای همکاری خلیج فارس: میدان گازی الدره به‌طور کامل در آب‌های سرزمینی کویت قرار دارد و ثروت مشترک عربستان و کویت است استقبال رسمی مقامات لبنانی از عراقچی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری + فیلم عراقچی: روابط ایران و لبنان یک روابط دیرینه است / حفظ تمامیت ارضی لبنان از اهمیت زیادی برخوردار است آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد

چین: دنبال نفوذ یا اهداف خودخواهانه در خاورمیانه نیستیم

سخنگوی وزارت خارجه چین در تشریح پیام سفر وزیر خارجه این کشور به منطقه غرب آسیا گفت که پکن دنبال دستیابی به اهداف خودخواهانه،‌ لشکرکشی منطقه‌ای یا هرگونه حوزه نفوذ در خاورمیانه نیست.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۴ - ۱۲ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 01
کد خبر: ۸۲۳۸۲

به گزارش راهبرد معاصر «هووا چون‌یینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در رشته پیامی توییتری به تشریح پیام‌های سفر «وانگ یی» وزیر خارجه چین به منطقه غرب آسیا پرداخت.

وی در این پیام‌های توییتری نوشت: «چین از کشورهای منطقه در مقابله با فشارها و آشفتگی‌های خارجی، حفظ استقلال و یافتن یک سیستم اجتماعی و مدل حاکمیتی با توجه به ویژگی‌ها، حمایت می‌کند».

سخنگوی وزارت خارجه چین ادامه داد: «ما از کشورهای منطقه در خارج شدن از سایه رقابت قدرت‌های بزرگ کمک می‌کنیم تا اختلافات و نزاع‌های منطقه‌ای را توسط خود حل کنند».

چون‌یینگ اضافه کرد: «چین دنبال دستیابی به اهداف خودخواهانه،‌ لشکر کشی منطقه‌ای یا هرگونه حوزه نفوذ در خاورمیانه نیست. در مقابل ما روح شراکت دوستانه برابر و احترام به انتخاب کشورهای منطقه‌ای را حفظ کرده و امیدار هستیم که در صلح و توسعه منطقه‌ای از طریق همکاری صادقانه مشارکت داشته باشیم».

وزیر خارجه چین طی روزهای اخیر به چند کشور منطقه از جمله عربستان سعودی، ایران و امارات متحده عربی سفر کرد.

سند برنامه همکاری جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین موسوم به برنامه ۲۵ ساله روز شنبه گذشته در تهران به امضای محمدجواد ظریف و وانگ یی وزرای خارجه دو کشور رسید. این سند ظرفیت‌ها و چشم انداز همکاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی و غیره را مورد بحث قرار داده است.

پیش از این نیز نشریه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» نیز با بیان اینکه امضای سند راهبردی بین ایران و چین باعث نقش بر آب شدن نقشه‌های آمریکا برای منزوی کردن تهران شد، نوشت پکن در سال‌های اخیر یک شریک تجاری مهم برای ایران بوده است./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده